De bruidstaart

Om een bruidstaart te kiezen zijn er allereerst een aantal belangrijke opties:
1. Wil je een klassieke bruidstaart?
2. Hou je niet van zoete lekkernijen en wil je een taart van hartige hapjes?
3. Of slaan we de taart over en gaan we door naar een volgend onderdeel?

De klassieke bruidstaart
Ook bij het kiezen vaan een klassieke bruidstaart zijn er een aantal keuzes bijvoorbeeld:

-Een hele grote taart
-Een meerlaagse taart

 

Wanneer je hierin een keuze gemaakt hebt kun je op verschillende inspirerende pagina’s gaan kijken naar mooie voorbeelden. Met een voorbeeld wat jij erg mooi vind en de kleuren die jij mooi vind kun je naar een bakkerij gaan om hen een voorbeeld te laten maken.
Wat niet mag ontbreken bij de taart keuze is een proeverij! Altijd doen! Behalve dat het serieus goed is om te proeven en aan de hand hiervan een keuze te maken zodat je niet negatief verrast wordt, is een proeverij ook gewoon een heel leuk onderdeel van jouw trouw voorbereidingen.
Wanneer er wordt gekozen voor deze zoete lekkernij bestaat er ook nog een optie voor een zoete lekkernijen buffet. Dit zijn meer hapjes zoals je wel eens ziet bij een high tea! Erg leuk en voor iedereen onweerstaanbaar!

Lagen

Als je de tradities wil aanhouden dan dient jouw bruidstaart minimaal drie lagen te hebben. Elke laag is bestemd voor een gelegenheid. Zo is er een laag voor de receptie, één om te delen en één om te bewaren.

Botercréme

Botercrème is misschien wel een van de meest gebruikte vullingen voor bruidstaarten. Het is lekker en houdt de lagen goed bij elkaar. Botercrème heeft van zichzelf een wittige crème kleur en is daarom makkelijk aan te passen met kleurstoffen. Ook in de smaak kan ontzettend veel gevarieerd worden. Meestal wordt er gekozen voor een champagne crème vulling, maar frisse smaken zoals limoen, vanille of kokos zijn ook super lekker. Voor iets ‘warmere’ smaken voor in de herfst is een hazelnoot vulling of een pumpkin spice vulling wel echt om je vingers bij af te likken. Hou je van een likeurtje? Mix de botercrème met likeuren zoals amaretto, Baileys, rum of advocaat. Eigenlijk kan je van elke smaak wel een botercrème vulling maken.

Fruitvulling

Niet z’n botercrème fan? Kies dan voor een heerlijke jam met stukjes vers fruit erin. Dit is fris, niet zo zwaar op de maag en perfect voor zomerse bruiloften. De jam kan je bijvoorbeeld combineren met een vruchten bavarois om de taart lekker luchtig te houden.

Semi naked cake

De naked en semi naked cakes zijn helemaal van nu. Deze trend past perfect bij rustieke en bohemian bruiloften. Niet z’n fan van botercrème? Dan is deze taart echt een aanrader. Er is namelijk maar en klein beetje botercréme nodig of de taarten aan elkaar vast te plakken en om er een geheel van te maken. Maak de taart af met kleurrijke vruchten bovenop en een houten taarttopper.

Het verschil tussen de naked en de semi naked cake is dat er bij de semi naked cake een héél dun laagje botercrème zit waar je zo goed als door heen kan kijken en bij de naked cake zit deze er niet.

Hartige taart
We noemen dit kopje even hartige taart. Maar je moet nu niet gaan denken aan een soort quiche. Een optie wanneer je niet van zoete lekkernijen houd zijn hartige hapjes bijvoorbeeld mooi opgestapt of op een mooie schaal. Dit kan van een toastje met zalm tot een bitterbal zijn. Ieder zijn eigen keus, het is en blijft tenslotte jullie dag! Maak er wat moois van en eet vooral wat jij lekker vind!

Andere keuzes
Een andere keuze kan ontstaan wanneer men niet de behoefte voelt aan taart in wat voor vorm dan ook. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je eerst een lunch hebt met een selectgroepje, ’s avonds een diner en aansluitend een feest. Dan is er wellicht geen gepast moment voor taart. Ook vinden sommigen bruiloften ’s avonds plaats waarbij er eerst een ceremonie is, dan een diner en direct daarna een feest óf alles loopt in elkaar over. Hoe dan ook, je bent niet verplicht om een taart te serveren.
Maar dan zijn er natuurlijk ook andere keuzes om er toch een momentje van te maken..
– Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een opeenstapeling van wijn of champagne glazen gevuld via een fontein systeem.
– Een toost (mét lachwekkende speeches!) uitgeroepen door de beste vrienden en familieleden van het bruidspaar
Een taart moment is uiteraard niet verplicht, dus maak er iets van waar jullie je het meest prettigst bij voelen!

Leave Comment